Sonja van Klaren

Specialisatie: Abstracte en figuratieve schilderijen

Ik dacht dat ik niet kon schilderen totdat ik het deed.

Het is heerlijk om ‘uit niets iets te creëren’. Een doek op tafel te leggen, materiaal te verzamelen en aan het werk te gaan.

Schilderijen onder mijn handen tot stand laten komen. Verf, kwast, spatel, vingers, spons, sjabloon, natuurlijke materialen,……..

In mijn jeugd was er weinig aandacht voor creatieve ontwikkeling. Het duurde tot het laatste jaar van de HAVO voordat er echt een appél werd gedaan op creativiteit. Dat was het jaar dat meisjes voor het eerst het vak handarbeid mochten kiezen. Deze handvaardigheidlessen vond ik zo inspirerend dat ze ertoe hebben geleid dat ik koos voor een HBO opleiding met veel handarbeid- en tekenlessen.  

Ik leerde werken met hout, metaal, leer, klei, papier. Hier is mijn voorliefde ontstaan voor gereedschappen en diversiteit in materialen en technieken. Het is terug te zien in mijn manier van schilderen; werken met structuren, schuren, schrapen, druipen, stempelen, spuiten, plakken, ……

Naast acrylverf werk ik met waterverf, gouache, inkt, olieverf en pastel; op doek en papier. Ik wil me niet op één medium vastleggen; elk medium heeft zijn eigen aantrekkingskracht en uitdaging; ze nodigt me uit tot experimenteren en mijn eigen, innovatieve manier te vinden het te verwerken. 

Ik hoop dat u minstens zoveel plezier beleeft aan mijn kleurrijke werk als ik aan het creëren ervan.

Contact
Nu mailen