Simone van der Veen

Specialisatie: Acrylschilderingen

Dit jaar ben ik al bijna 10 jaar actief, als beeldend kunstenaar, aan het jaarlijkse open kunst-weekend van de Kunstroute Ridderkerk.
Wat voor mij speels begon als een “ik zou wel wat willen gaan doen met tekenen op mijn 12e ,  is nu uitgegroeid tot een passie. Een passie voor beeld, kleur , het zien en beleven.
Als je naar mijn schilderijen kijkt dan zie je een duidelijke ontwikkeling in stijl, kleur, gevoel en aanpak.
Een groei waar ik blij mee ben en wat mij bij elk nieuw schilderij weer enthousiast maakt om te leren en te ontdekken.
Verschil zie je duidelijk in mijn gebruik van kleur, variërend van neutrale tinten tot fel roze met accenten van puur bladgoud. Heerlijk om voor een hagelwit doek te staan en te eindigen met een schilderij weer zo anders dan mijn vorige werken.  Allemaal hebben ze wel mijn duidelijke “handtekening”.
Mede door het maken van (verre) reizen ontdek ik de diversiteit van het kleuren pallet en probeer ik deze beleving vast te leggen in mijn schilderijen. Vaak zijn deze in abstracte vorm. Het interessante van abstract schilderen vind ik het kijken door de ogen van de bezoekers van de Kunstroute . Een ieder heeft weer een andere beleving, en ook ik ontdek meer dan wat mijn ogen mij lieten zien tijdens het schilderproces.
Het gebruik van verschillende mediums, pasta en het opspuiten van mijn doeken geeft mijn werk  nog meer beweging en diepte wat voor mij belangrijk kenmerk is om te laten zien.
Ik kijk er dan ook dit jaar weer naar uit om de bezoekers positief te mogen verrassen!

Contact

Oranjestraat 100
2981 DA Ridderkerk
tel.06-30726650
simone1968@me.com
www.simone-art-vanderveen.nl

Nu mailen Website