Michel Kooijmans

Specialisatie: Illustraties

Ik ben Michel Kooijmans, geboren en getogen in Ridderkerk (Slikkerveer). Ik teken al mijn hele leven en ik ben na de middelbare school dan ook naar de kunstacademie St. Joost in Breda gegaan.

Daar heb ik de opleiding illustratie gevolgd en succesvol afgerond. Ik ben daar vooral als persoon gegroeid en niet zozeer als kunstenaar, maar het één helpt het ander wel. Waar ik vroeger een verlegen kereltje was, ben ik dat nu zeker niet meer. Het vele presenteren van mijn werk heeft mij in die zin doen groeien als mens.

In mijn werk probeer ik de wereld en het leven realistisch doch droomachtig weer te geven. Daarmee wil ik zeggen dat ik de wereld af beeld door er voor mezelf een spiegel voor te houden en mijn reflectie van die wereld in beeld breng.

Ik heb namelijk een sterke drang om het leven mooier te willen maken dan het is. Vaak is het niet zo zeer het onderwerp van mijn kunst wat ik mooier wil maken, maar bijvoorbeeld de kleuren of de intentie.

Zo heb ik het boek ‘’Ode aan de Vrouw’’ gemaakt, waarin ik tien vrouwen heb geïnterviewd en geportretteerd. Ik wilde de vrouwen een spiegel voor houden en hen laten zien, hoe ik hen zie. In dat proces heb ik hun lichamen dus realistisch geschilderd, maar wel met mijn eigen droomlaag erover heen. De kleuren zijn niet realistisch. Dit boek heb ik gemaakt uit de frustratie van mijzelf over de eeuwige frustratie van het prachtwezen ‘’de vrouw’’ over haarzelf.

Daarnaast ben ik grootliefhebber van de mens op zich. Het is mijn favoriete onderwerp in mijn kunst. Meer dan eens zal je ook de nodige film en/of stripgerelateerde kunst voorbij zien komen. Zo heb ik twee jaar lang voor Preview Magazine, bioscoopmagazine, illustraties gemaakt voor bij hun artikelen over bepaalde films.

Als laatste wil ik toevoegen dat ik ook werk aan een eigen boek. Een geïllustreerd fantasy boek rondom een vrouwelijke held. Van uit dit boek zal ik waarschijnlijk óók werk tentoonstellen.

Contact

't Struweel
Rijksstraatweg 5
2988 BA, Ridderkerk
Tel: 06 22340297 
Email: michelkooijmans@hotmail.com
Website: www.michelkooijmans.nl
Instagram: https://www.instagram.com/michelkooijmans

Zaterdag en zondag van 11:00 - 17:00 uur.

Nu mailen Website