Joke Vonk-Schot

Specialisatie: Pastel/olieverf

Mijn naam is Joke Vonk Schot en ik ben in 1955 in Rotterdam geboren, maar woon sinds 1982 in Ridderkerk. Tekenen en schilderen heb ik mijn hele leven (met enkele tussenpozen) al gedaan. Ik heb 10 jaar als plateelschilderes (delfts blauw) gewerkt. (de Porceleyne Fles , de Wit en Montagne aardenwerk. Daarnaast heb ik 22 jaar in de bejaardenzorg gewerkt. Momenteel ben ik (vrijwillig) gastvrouw in een hospice, in Barendrecht.

Toen onze kinderen klein waren volgde ik voornamelijk schriftelijke cursussen, zoals tekenen, kalligrafie en olieverf.

Later bezocht ik ook diverse cursussen en workshops, die meestal op portret/model gericht waren, bij oa Volkuniversiteit, Open Ateliers, Het oude Raedthuys, SKVR , toBe , Kreatief Werkhuis en Afrikaad. De docenten, die ik daar bij had waren o.a. Gijs Voskuil, Helene Zielstra, Ferdinand Sikken, Ad Zuiderent, Sylvie Overheul en Jan de Grauw. Momenteel volg ik soms nog workshops en een cursus portret en model. In 2007, 2009 en 2012 ben ik met een “reizend atelier” mee geweest , naar Gambia/Senegal. Mede daardoor ben ik geïnteresseerd geraakt in de Afrikaanse cultuur (de mensen, dans/muziek en het landschap). Het werk, dat ik na die tijd maakte, was hoofdzakelijk geïnspireerd door de foto’s, die tijdens die reizen gemaakt heb.

Na een reis naar Myanmar in 2014, gebruik ik veel fotomateriaal van die reis, als inspiratie voor mijn werkstukken. De materialen, waar ik mee werk zijn: diverse pastelsoorten, kleurpotloden, inkt, stift, gouache, acryl en olieverf. Meestal zijn het mensen, die ik afbeeld, maar af en toe maak ik ook wel een uitstapje naar andere onderwerpen. Vanaf 1995 heb ik op diverse plaatsen geëxposeerd, in Rotterdam, Barendrecht, Papendrecht en Ridderkerk. Binnen Ridderkerk waren dat: de Oudheidkamer, Reyerheem en het Gemeentehuis.

In 2017 was ik gastexposant bij de kunstroute Zwijndrecht.

Sinds 2014 ben ik deelnemer aan de Kunstroute Ridderkerk.

Contact

tel. 0180427913
E-mail: jokevonkschot@gmail.com
www.jokevonk.nl

Nu mailen Website