Ingrid Zelessen

Specialisatie: Schilderijen en sieraden - met edelstenen

Ik ben geboren in 1957 in Schiedam, opgegroeid in Dordrecht en woon sinds 2001 in Ridderkerk. In 1987 ben ik sieraden gaan maken van leer en suede en met grote kralen. Ik maakte ook sieraden voor artiesten, zij werden gebruikt voor foto’s, tv- en video opnames.

In 2008 ben ik gaan schilderen….

Jaren geleden raakte ik gefascineerd door de diepe betekenissen van edelstenen en mineralen. Bij het zien en de aanraking van een steen ontstaat bij mij de inspiratie. Ik verwerk de – vaak kostbare – edelstenen in mijn schilderijen en schep er een wereld van abstracte verbeelding omheen.

Ik werk oa. met Saffier, Robijn, Opaal, Zirkoon, Amethist, Bergkristal…. Iedere steen vertelt verhalen en ik vertaal die in mijn abstracte schilderijen. Ik schilder mijn abstracte schilderijen in acryl op doek, in sfeerrijke kleuren met toepassing van edelstenen, schelpen, verschillende papiersoorten, textiel, bladgoud en bladzilver. Ik exposeer regelmatig in galerieën. Mijn werken hangen inmiddels ook in binnen- en buitenland, zoals op het Chateau La Tulipe van Ilja Gort in Frankrijk en in het Europees Parlement in Brussel.

Expositieadres

Tiendgebouw - Huys ten Donck
Benedenrijweg 461
2983 LA, Ridderkerk
Tel: 06 41716033
E-mail: info@ingridstenen.nl
www.ingridstenen.nl

Zaterdag en zondag van 11:00 - 17:00 uur.

Nu mailen Website