Kunstroute Ridderkerk
Download de catalogus

Ontdek beeldende
kunst in Ridderkerk

De Kunstroute Ridderkerk wordt ieder jaar in het voorjaargehouden. Doel van de route is om belangstellenden - in het bijzonder de inwoners van Ridderkerk en belangstellenden uit de omstreken - in aanraking te brengen met beeldende kunst. Hiertoe zetten de deelnemende kunstenaars tijdens een weekend in april of mei hun deuren open. Verspreid over rond de 20 locaties kunnen bezoekers van de Kunstroute kennis maken met schilderkunst, beeldhouwkunst, grafiek keramiek, sieraden, foto's, hoeden en glaskunst. De route is bij uitstek geschikt voor fietsers, maar de locaties zijn ook goed per auto bereikbaar. De te bezoeken adressen zijn herkenbaar aan een vaandel met daarop "Kunstroute Ridderkerk". Een catalogus met daarin een plattegrond vergemakkelijkt het zoeken.

Download de catalogus

Jouw werk in Café Burgerzaken?

De Burgerwissellijst is een initiatief van de Kunstroute Ridderkerk. De opzet is de Ridderkerkse burgers aan te moedigen en te motiveren kunst te maken. Juist degene die op zijn of haar zolderkamertje creatief bezig is maar nog twijfelt over zijn of haar talent krijgt nu de mogelijkheid publiekelijk te ‘shinen’ Je kan jezelf met je werk opgeven, en elke maand wordt er een werk gekozen die een plekje krijgt in de Burgerwissellijst. Kan je goed tekenen, schilderen, of heb je gave graffiti schetsen liggen? Of denk bijvoorbeeld ook aan origami, keramiek, sieraden, hout snijwerk etc en wil je graag naar buiten treden, wat publiciteit en een tijdelijk podium?

Aanmelden?
maak een duidelijke foto van je werk, en mail het samen met je naam, leeftijd en gebruikte techniek naar: burgerwissellijst@kunstrouteridderkerk.nl Misschien ben jij degene die een maand lang te bezichtigen is in Café Burgerzaken!

Nu aanmelden

Onze sponsoren maken
de Kunstroute Ridderkerk mogelijk!

Gemeente Ridderkerk

Flynth

Van der Valk Ridderkerk

Stap voor stap in beweging

Ipskamp elektro

Quooker

Pondera consult

Hofstede de paradijshoeve

Van vliet

De Koning Repro

Im Spa Productions

Den Otter

Online beeldvorming

Lock 'n Roll

Adromi groep

Dekon

Bis

Balletstudio violetta

Koning Metaaldraaierij

Stolk

Afbeeldingen op deze site mogen niet worden gecopiëerd en gereproduceerd door derden. Alle afbeeldingen zijn volgens het auteursrecht beschermd en mogen enkel worden gebruikt voor niet commerciële doeleinden mits schriftelijk toestemming is verkregen van het bestuur en betrokken kunstenaars van deze kunstroute.