Harry Wijsbroek

Specialisatie: autonome fotografie

Harry Wijsbroek is al sinds zijn tienerjaren gegrepen door fotografie. Zijn werk is een observatie van de invloed van de mensheid op mens en natuur. Met zijn fotografie vangt Harry stillevens van de stad die ons confronteren met de manier waarop we met elkaar leven. En landschappen die onze niet afhoudende invloed op de natuur tonen. Vaak op een subtiele manier.

Geïnspireerd door de eerste grote kleurenfotografen, gebruikt hij fotografie om de schoonheid van de lelijkheid te benadrukken. Ook past hij de kracht van de eenvoud toe om details te isoleren en te veranderen in aangename portretten van de stad. Harry’s composities zijn ‘clean’ en ademen kalmte uit, terwijl zijn werk vaak ook wordt gekarakteriseerd door gecreëerde afstand en anonimiteit. Harry maakt zijn eigen afdrukken op mat fotopapier van katoen, waardoor de foto’s ingetogen, maar toch kleurrijk zijn.

Met zijn doorlopende project ‘Emptiness’ (Leegte, 2020) laat hij het publiek de eenzaamheid, de kwetsbaarheid en onpersoonlijkheid, de leegte van de stad zien. Maar ook de schoonheid.
Harry heeft altijd een fascinatie gehad voor het sobere, de afstand en soms het donkere in beeld, film en muziek. Voor hem is leegte ‘het grote niets’, melancholie, verlatenheid, de hardheid en anonimiteit van de fantastische stad.

Contact

Telefoon: (06) 83 98 53 73
Whatsapp: wa.me/+31683985373
E-mail: info@harrywijsbroek.com
Website: www.harrywijsbroek.com
Instagram: www.instagram.com/wijsbroek

Nu mailen Website