Erna Wouters

Specialisatie: Hoeden, tassen,
kragen, haardecoraties en bruidscreaties

huis. Naast hoeden ontwerp ik ook haardecoraties, bijbehorende tassen en sjaals. Ook maak ik vilten hoezen voor laptops, tablets en smartphones.

Jaren geleden ben ik begonnen met les geven in naaien en hoeden maken aan groepen met voornamelijk vrouwen uit Barendrecht en Ridderkerk. In die tijd maakte ik zelf al diverse hoeden, wat ik minstens net zo leuk vond als het les geven. Toen heb ik besloten om voor mijzelf te beginnen. Mijn inspiratie haal ik uit het materiaal. Ik maak veel gebruik van organische vormen. Ook op tentoonstellingen en zelfs op straat krijg ik voor nieuwe hoeden

De hoeden verkoop ik aan huis, maar ook op evenementen, tentoonstellingen en exposities.Af en toe ga ik de grens over met mijn hoeden. Ik heb mee gedaan aan een hoedenwedstrijd in Stuttgart en geëxposeerd In Marokko en in Norcía in Italië. Dat zijn fantastische ervaringen! Ik maak ook speciale hoeden en haarbanden voor mensen met haarproblemen of kaalheid. Naast het les geven exposeren en verkopen geef ik ook lezingen. Dit doe ik voor (grote) groepen op gewenste locatie, in alle delen van het land. Voor kleinere groepen organiseer ik ook cursussen en workshops voor een gezellige, creatieve middag of avond.

Haardecoratie of hoed…

Wat is precies het verschil?
Een hoed kent u allemaal wel. Hoeden zijn er in alle vormen, groottes en materialen. Het verschil tussen een haardecoratie en een hoed zit hem vooral in de grootte. Een haardecoratie is een wat kleinere “versiering” eigenlijk voor in het haar, bevestigd op een haarklip of diadeem.

Expositieadres

Boerderij Landzigt
Rijksstraatweg 169
2988 BD, Ridderkerk
Tel: 0180 430710
E-mail: info@ernawouters.nl
www.ernawouters.nl

Zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Nu mailen Website