Bea Verveer

Specialisatie: Abstracte schilderijen en portretten in acryl

Het lijnenspel van het vrouwelijke lichaam op een groot vlak uitgebeeld. De emotie afgetekend in de in enkele paletmesstreken neergezette gelaatstrekken. Dat is waar Bea's (Groningen, 1951) passie voor het vrouwelijke lichaam en haar empathie voor alles wat leeft haar toe drijven en waar ze zich de laatste tijd met name op richt.

Al vroeg ontdekte Bea haar aanleg voor tekenen en schilderen. De met talloze schetsen van vrouwenfiguren verrijkte middelbare schoolschriften zijn daar getuige van. Na de middelbare school ging ze werken bij een kunsthandel. Zo'n zes jaar geleden keerde ze terug naar de passie uit haar jeugd en nu schildert ze dagelijks met grote overgave en inzet.

De eerste schilderjaren waren veelal gericht op abstracte schilderijen; strenge geometrie met een sober kleurgebruik. Ook hier was er een voorkeur voor grote doeken, die ruimte cre‘ren die de vrijheid laat om met het paletmes afstanden te overbruggen en een 'statement' te maken.

Tegelijkertijd werkte ze aan haar technische vaardigheden zodat de vrijheid die te vinden is in haar abstracte werken ook terug te vinden is in haar hedendaagse figuratieve werk.

Contact

Ringdijk 214
2983 GN Ridderkerk
tel.(0180)418157
beaverveer@ziggo.nl

Nu mailen
Website